tiistai 21. elokuuta 2012

Heisulivei ja 30 päivää kirjoja

Hei viikoksi! Lähden lomailemaan tai "lomailemaan" kahden nuoremman sisareni kanssa ja palaan (epäilemättä puolipökerryksissä) viikonloppuna. Siihen asti tiedossa radiohiljaisuutta. Kumpikaan seuralaisistani ei ole kovin paljon reissannut (toinen käytännössä ei ollenkaan), joten meikästä on vähän puolivanhingossa muodostunut pieni matkanjohtaja. Joka toinen hetki olen varma, että reissusta tulee onnistunut... joka toinen hetki olen varma, että joku eksyy, joku ryöstetään ja kaikki turhautuvat, kun kukin haluaa eri paikkoihin. Pahinta on, että jos jokin menee pieleen, se on MUN SYY. Kylmä rinki takalistossa. Ei hyvä.

Olen nyt viimeisen tunnin tarkastanut monisteitani (hotellipaperit, boarding passit, lentokenttäbussiaikataulut...) ja opaskirjojani ja kirjoitellut sisaruksille ja itselleni muistilappuja kuin joku villiintynyt Muumimamma. Nyt saa loppua tältä erää. Jos joku menee pieleen, niin sitten menee.

Pihin naisen inspiroimana aloittelen tässä läksiessäni 30 päivää kirjoja -sarjaa, jota täyttelen lähitulevaisuudessa harvakseltaan (olettaen, että pääsen elävänä takaisin kotiin).

1. päivä
Paras viimeisen vuoden aikana lukemani kirja:
Siilin eleganssi vai Tyttö joka muuttui lasiksi... ääkh... Mmmmmm sanon Si... eikun sanon Tyttö joka muuttui lasiksi (Ali Shaw). En juuri lue kirjoja, joissa rakastuminen on tällai tapetilla. Se oli siinä mielessä aika uutta. Eniten pidin Shaw'n luomasta maailmasta, vinkeästä tunnelmasta ja luontevasta ja luovasta kielestä. Se ilahdutti näiltä osin enemmän kuin Siilin eleganssi, vaikka Siilissä olikin muita ansioita.

Ta ta, old chaps, see you in a week!

4 kommenttia:

 1. Stressitekijöistä huolimatta oikein hauskaa reissua! ;)

  VastaaPoista
 2. Mukavaa (ja toivottavasti kaikesta huolimatta rentouttavaa) lomareissua! Ja pitääpä pistää nuo molemmat kirjat korvan taa, ovat minulla lukematta vielä molemmat :)

  VastaaPoista
 3. "Villiintynyt Muumimamma" :D Mukavaa reissua sinulle ja sisarillesi!

  Siilin eleganssi oli hyvä. Shawn kirjaa en ole (vielä) lukenut. Haaste on loistava, pistää miettimään lukemisiaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille toivotuksista! Hengissä ollaan ja mielialakin korkealla. :D

  Shaw'sta pidin yllättävän paljon. Tajusin sen juuri tämän haasteen myötä. Olen pohtinut sitä, että millainenkohan hänen seuraava kirjansa on, ja iskeeköhän tyylisalama kahdesti samaan paikkaan. Tyyli ja tunnelma veivät mennessään kerran, mutta enpä tiedä, kestääkö charmi kierrätystä. Innokkaasti odotan, mitä tuleman pitää... *googlausta* Ai hitto, tänä vuonna siltä näemmä ilmestyi jo toinen kirja! Saamari, tämän kun olisin tiennyt edes 12h aiemmin, olisin vielä ehtinyt saada uunituoreen kappaleen kotia!

  VastaaPoista