maanantai 13. elokuuta 2012

8 hyvän mielen kirjaa

Meitsin kuva, elä vie luvatta.
Olen nauttinut kauheasti muiden ilolistojen lukemisesta, ja mieli teki itsekin koota jonkinlainen lista. Nyt ei oikopäätä irronnut kuin kahdeksan kirjaa ja tuumin, että mitäpä sitä väkisin puristamaan.

1. Käytännössä mitä vain Alexander McCall Smithiltä. Suomennettu Naisten etsivätoimisto nro. 1 -sarja on hyväntuulista, mutta Scotland Street -sarja ja Sunday Philosophy Club -sarja ovat myös ihanan ymmärtäväisesti ja lämminhenkisesti kerrottu.

2. Bill Bryson: Lyhyt historia lähes kaikesta. Mitä voin sanoa? Maailmassa on tohvelieläimiä. Joskus, jossakin oli mies, jolle naurettiin, kun hän huomasi Afrikan ja Etelä-Amerikan muotojen sopivan yhteen ja päätteli että ehkäpä ne joskus olivat samaa maamassaa. Planeetta pursuaa kaikkea hämmästyttävää ja mahtavaa, jota ihmiset ovat yrittäneet itsepintaisesti tutkia ja ymmärtää... Kivestä on hän, joka ei tästä innostu!

3. Jukka Parkkinen: Suvi Kinoksen seitsemän enoa. Verbaalista iloittelua ja söpö tarina pikkutytöstä ja seitsemän akateemisen miehen joutumisesta hänen huoltajakseen.

4. Joanna Rubin Dranger: Neiti Tärkeä ja uraputki. Sarjakuva, jota voin suositella kaikille. Erityisesti heille, joita oman ammatin löytäminen ahdistaa.

5. Heli Laaksonen: Pursu. Mahtava murre, mahtava asenne. "Tarina- ja marinakirjaksi" kuvattu pakinakokoelma on maanläheinen, humoristinen, kevyt, elämäniloinen, pohtiva ja itseironinen juttukokoelma. Mitäpä muuta esimerkiksi vilkuttaminen olisi kuin että "Hei vaa, toine ihmine, tääl mää ole!" (lainaus ulkomuistista, pahoittelen). Luonnehdinta tulee mieleen aina, kun näen jonkun tuntemattoman vilkuttelevan.

6. Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja. Tietysti. Nurinkurista, mutta totta. :)

7. Sinikka Nopolan kokoelmat ovat usein sympaattisia. Taivaallinen kassi tai mehevästi nimetty Tervehdin teitä kevätsukkahousuin ovat sellaisia, joita voisi tässä ehdottaa.

8. Eduard Uspenski: Fedja-setä, kissa ja koira. Neuvostoaikaisessa sadussa on tunnelmaa. Perunoilla käyvä kulkuneuvo Tr-Tr-Mitja, joka kulkee kevyemmin kotiin päin, lehmä nimeltä Mirri sekä tiedemiehiltä tilattu kotiaurinko eivät voi jättää ketään kylmäksi.

2 kommenttia:

  1. Tiina Nopolan kokoelmiin pitäisi kyllä minunkin tutustua. Varmasti hauskoja! Neiti Tärkeä ja uraputki voisi myös osua ja upota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ää, tulipa mokattua... SINIKKA Nopolanhan nuo pakinat ovat, eivätkä siskonsa Tiinan. Muoksinpa oikean tekijän oitis itse tekstiinkin. Pööh. Toivottavasti löydät jotakin mukavaa noista pimeneviin iltoihin. ^^

      Poista