*mehehehehee* Rupesinpa minäkin selaamaan kustantamojen uutuuslistoja ja poimimaan kiinnostavia. Toimii muistilistana itsellenikin sitten myöhemmin. Ja hei, katsokaapa mitä ekaksi löysin:
1) Katja Jalkanen & Hanna Pudas: Rivien välissä (Avain)
Kirjablogeista kertova kirja! Luen! Tai no, tämäkin pieni intoilupaukku tietää tänä informaatioyhteiskunnan kultakautena, että saan odottaa opusta kirjastosta pari kuukautta pitempään, mutta silti. Hienoa, Hanna ja Katja. :) Hannan blogi on ehtinyt meitsille tulla vähän tutummaksi kuin Lumiomena, mutta ainakin Kirjainten virrassa on tosi kiihkoilemattomia ja pohdiskelevia blogipähkäilyjä, joita mielelläni lukisin oikein kirjasta. Ooh, ja toivottavasti Katjan kuvia on saatu mahdollisimman paljon mukaan!
2) Hannah Arendt: Totalitarismin synty (Vastapaino)
Sivuja sen 600, ja pelkään että mitään en ymmärrä saati hetken päästä enää muista, mutta aihe on sen verran mielenkiintoinen, että yrittää täytyy.
3) Fredinand von Schiarch: Collinin tapaus (Atena)
Tai ehkäpä pitäisi aloittaa tuosta edellisestä osasta, kun en siihenkään ole tutustunut... Kuulostaa myös siltä, että tästä voisi saada dekkarinnälkäisille vanhemmille hyvän lahjan.
4) Jari Tamminen: Häiriköt : Kulttuurihäirinnän aakkoset (Into-kustannus)
Vastamainokset kiinnostavat. Fantasioin joskus muutoinkin siitä, miltä kaupunkikuva näyttäisi, jos mainostauluihin pantaisiinkin jotain muuta kuin mainoksia. Kirjeitä, piirroksia tai valokuvia...
5) Juhani Karila: Gorilla (Otava)
Öh, olen mainoksen uhri. Petri Tamminen on kustantamon katalogin lainauksessa aika vaikuttuneen kuuloinen. Lyhyet, hengästyttävät tarinat kuulostavat lupaavilta.
6) Ian McEwan: Makeannälkä (Otava)
Koska Sunnuntain tunnelma oli niin luonteva, ja koska Sovitus oli hyvä.
7) Anu Laitila (toim.): Kirja joka muutti elämäni (Wsoy)
En tiedä, jaksaako kokonaan lukea, mutta selailla olisi ainakin kiva.
8) Tommi Melender: Yhden hengen orgiat (Wsoy)
Pelkään tämän olevan itselleni liian laajasti lukenutta ja sivistynyttä kamaa, mutta äreät vanhukset on etäältä hulvattomia, ja Flabuertin ja mahdollisesti häntäkin äreämmän Baudelairen siteeraaminen lupaa hyvää. Pohdiskelevat esseet vetävät tälläkin kertaa.
9) Grégoire Delacourt: Onnenkoukkuja (Wsoy)
Viittasivat Siilin eleganssiin. --> Tsekkaan mistä on kyse.
10) Eveliina Talvitie: Keitäs tyttö kahvia (Wsoy)
Keskusteluhengessä kerrottuja naistarinoita lähinnä politiikasta ja mediasta. Itse ainakin tuntuu, että olen ehkä maailman viimeinen ihminen, joka passaisi asialliseksi, piinkovaksi urakiituriksi. Lupaavat naisten kertomia juttuja unelmista, onnistumisista ja kompuroinneista. Uteliaisuus herää.
11) Blain & Lanzac: Ulkoministeriö 2 (Wsoy)
Koska sarjan avausosa oli varsin viihdyttävä. Kysehän on siis tositarinoihin perustuvista sattumuksista, joita salanimellä esiintyvä Ranskan politiikan (entinen?) vaikuttaja kertoilee ja Christophe Blain piirtää sarjakuvaksi.
12) Pekka Tuuri: Vedenalainen Suomi (Wsoy)
Luonnehtivat maagiseksi realismiksi. Itämeri on meitsille tärkeä ja luonnonvesissä uiminen muutenkin kesän ehdoton kohokohta. Odotan valokuvateoksen kuvitusta kieli pitkällä!
13) Pirjo Saarnia: Terveellistä ruokaa vartissa (Otava)
Koska töiden jälkeen en halua äheltää keittiössä ja arpoa, mitä noin seitsemästä osaamastani reseptistä käyttäisin. Toivottavasti tässä on paljon hyviä kasvisruokia, vaikkei varsinainen kasvisreseptikirja olekaan.
Teoksella ei ainakaan ole vielä katalookia netissä... Mutta kyllähän näitä näemmä kertyi kosolti näinkin.
Hih, onpa jännä päästä jonkun lukulistalle. :-)
VastaaPoistaOmalle listalleni olisi mahtunut vielä tuo Gorilla,Tammisen kehut herättivät kiinnostuksen. ! :-)
^^ Senpä tekivät (kehut siis). Tässä on paljon kirjoja siihen nähden kuinka vähän luen vuodessa... mutta ainahan sitä haaveilla saa. Jos vaikka sattuisi käymään niin, että kirjastossa ollessa ei keksi, mitä lainaisi. Odotan innolla yhteisponnistuksenne tulosta! Muut kuin kirjabloggaajat ovat kommentoineet kirjabloggausta niin kärkkäästi, että on jo aikakin saada "virallinen" vastine ilmoille.
PoistaHyviä tärppejä! Hannan ja Katjan kirjaa odotan minäkin ihan erityisellä innolla.
VastaaPoistaSinulle on muuten Erjan lukupäiväkirjassa tarjolla tsemppiä ja tunnustuksia :)
Oijoi! Kiitos. :) Odotan kirjan ohella myös kiinnostuneena sitä, mahtaako siitä poikia myös uutta keskustelua kirjablogien rooleista tai merkityksistä.
PoistaHoo, Ulkoministeriö 2! Ihan vastikään muistaakseni kujerruksia-blogin kautta vasta tajusin, että Ulkoministeriö on suomennettu, mutta nyt sitten vielä kakkososa! Johan tässä maailmani mullistuu. ;)
VastaaPoistaMä en juurikaan selaile uutuusluetteloita tms., joten mun tietous uutuuksista rajoittuu aika pitkälti blogien ja satunnaisten lehtien nostoihin. Kirja kirjablogeista kiinnostaa myös mua.
Tämä oli eka kerta kun itse innostuin kuvastoja kyyläämään. Sinänsä oli kyllä antoisaa, että muodostui melkein vahingossa jonkinlainen orastava mutuitu eri kustantamojen linjoista. Aiemmin ne oli musta kaikki aika samaa. Odotan innolla päivää, jolloin voin briljeerata "No Tammen tietty." tai "No et kyllä usko, mutta Moreeni!" -tyylisillä kommenteilla. x)
PoistaHannan ja Katjan krijaa minäkin odotan innolla! Vedenalainen Suomi kuulostaa kiinnostavalta sekin.
VastaaPoistaHii, niin me kaikki, luulemma. ^___^
PoistaSaa nähdä, tuleeko tuo tietokirja luettua, kun usein tällaiset neljännesvuosi etukäteen tehdyt suunnitelmat tuppaavat unohtumaan johonkin aivojen pohjamutiin... Jospa tajuaisin sitten keväällä kaivella lukuinspiraatiota tästä postauksesta.